وردپرس چیست ؟ – اسکریپت مدیریت محتوای WordPress چیست ؟
در این مقاله ( وردپرس چیست ؟ ) قصد داریم شما را با اسکریپت مدیریت محتوای وردپرس بیشتر آشنا کنیم ، CMS وردپرس یکی از برترین سیستم های مدیریت محتوا می باشد که در حال حاظر میلیون ها سایت فارسی و غیر فارسی برپایه آن مدیریت میشوند ، این اسکریپت کاملا رایگان و اپن سورس هست ( بر پایه مجوز GPL ) ، شما با وردپرس میتوانید تقریبا هر نوع وب سایتی رو بسازید ، از یک سایت وبلاگی ساده گرفته تا یک فروشگاه اینترنتی پیشرفته همگی با وردپرس قابل پیاده سازی هستند .
سال هاست که پی سی وب در زمینه خدمات وردپرس فعالیت دارد ،در ادامه پست وردپرس چیست ، ما در پی سی وب شما را با 0 تا 100 وردپرس آشنا خواهیم کرد و برخی از تجربیاتی که در این سایت ها به دست آورده ایم را در اختیار شما قرار خواهیم ، پس در ادامه با ما همراه باشید …
در این مقاله می خوانید :
وردپرس چیست ؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کاملا رایگان برای ساخت انواع سایت و وبلاگ می باشد ، از وردپرس برای ساخت سایت های وبلاگی ، شخصی ، آموزشی ، تجاری ، شرکتی ، علمی و… میتوان استفاده نمود ، شما میتوانید وردپرس را به راحتی چند کلیک با افزونههای قدرتمندی همچون buddypress به یک سایت شبکه اجتماعی تبدیل کنید ، و سایت های شبکه اجتماعی با آن ایجاد نمایید .
یا به راحتی میتوانید با نصب پلاگینی همچون bbpress سایت وردپرسی خود را به یه انجمن تبدیل کنید ، یا با نصب افزونه دیگری مثل ووکامرس Woocommerce میتوانید سایت وردپرسی خود را به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل نمایید ، همه این موارد نشان دهنده این هست که هسته وردپرس بسیار قدرتمند می باشد و انعطاف پذیری وردپرس به شما این اجازه رو میدهد که با وردپرس هر نوع سایتی رو بسازید .
معرفی وردپرس (WordPress) به زبان ساده :
اگر بخواهیم به سئوال ” وردپرس چیست ” به زبان خیلی ساده پاسخ دهیم ، وردپرس پکیج یا بسته نصبی است که شما با نصب آن بر روی هاست و یا سرویس میزبانی خود میتوانید در عرض کمتر از 10 دقیقه برای خود یک وب سایت به صورت رایگان راه اندازی نمایید .
وردپرس در آسان سازی پروسه های طراحی سایت کمک زیادی را کرده است و به طوری که در حال حاظر شما حتی بدون دانش فنی هم میتوانید یک سایت با وردپرس داشته باشید . تنها کافیست وردپرس را دانلود نمایید ، بسته نصبی وردپرس را بروی سرویس میزبانی خود آپلود و نصب نمایید ، حال پایه اصلی وب سایت شما آماده است و میتوانید با استفاده از مخزن وردپرس بر روی قالب خود هم قالب های جدید نصب نمایید و هم میتوانید با استفاده از مخرن افزونه های وردپرسی امکانات سایت خود را افزایش دهیم .
همان طور که اشاره کردیم مثلا میتوانید با نصب افزونه ای به نام Woocommerce یک سایت فروشگاهی نصب و راه اندازی نمایید ، این پروسه در کمتر از 10 دقیقه امکان پذیر خواهد بود ، حال اگر وردپرس نبود شما برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی از پایه باید دانش های مختلفی مثل : Html & Css ، Php MySQL ، JaVaScript و… را فرا می گرفتید ، که یادگیری این زبان ها به تنهایی به سال ها یادگیری و کسب تجربه نیاز دارد و پس از یادگیری نیز باید روز ها زمان صرف کنید تا کدنویسی و برنامه نویسی یک فروشگاه اینترنتی رو انجام بدید …
درباره اسکریپت مدیریت محتوای وردپرس بیشتر بدانید :
وردپرس نرم افزار نوعی نرم افزار تحت وب اپن سورس (open source) می باشد که در دسته بندی اسکریپیت های مدیریت محتوا یا همان CMS های مدیریت محتوا که مخفف (Content Management System) می باشند، قرار میگیرد ، وردپرس با زبان برنامه نویسی پی اچ (Php) نوشته شده است و توسط مای اس کیو ال (MySQL) پشتیبانی می شود ، همچنین نسخهای برای پستگرسکیوال نیز (PostgreSQL) دارد .
پروژه وردپرس برای اولین بار توسط مت مولنوگ استارت شد ، مت مولنوگ علاوه بر این پایه گذار وردپرس است ، او را میتوان پدر وردپرس در جهان دانست ، نخستین نسخه وردپرس در ۲۷ مه ۲۰۰۳ منتشر شد ، و پایدار ترین نسخه وردپرس در ۱۳ دسامبر، ۲۰۱۳ یعنی 3 سال پیش منتشر شد ، از این نسخه به بعد وردپرس پایدار ترین نسخه های خود را منتشر نمود ، از سه سال پیش تا کنون وردپرس پیشرفت فوق العاده ای داشته است تا حدی که هم اکنون میتوان به عنوان معروف ترین و قوی ترین اسکریپت مدیریت محتوا از آن یاد کرد …
شاید جالب باشد بدانید که نام وردپرس توسط دوست مت مولوگ Christine Selleck انتخاب شد و از آن زمان نام این مدیریت محتوا را وردپرس نامیدند.
اگر مایل هستید در رابطه با تاریخچه وردپرس بیشتر بدانید پیشنهاد میکنیم مقاله ” تاریخچه وردپرس – نگاهی به تاریخچه وردپرس ” را در پی سی وب مشاهده و بررسی نمایید .
امکانان و ویژگی های CMS وردپرس (WordPress) :
در این بخش از مقاله وردپرس چیست میخواهیم شما را با برخی از امکانات و ویژگی های CMS قدرتمند وردپرس آشنا نماییم ، اگر مایل هستید در باره وردپرس بیشتر بدانید و با امکانات اون بیشتر اشنا بشید در این بخش از مقاله (وردپرس چیست) نیز پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید :
- پشتیبانی کامل از تمامی زبان های دنیا از جمله فارسی
- نصب آسان و سریع ( در کمتر از 10 دقیقه سایت شما آماده هاست )
- عدم نیاز به دانش اولیه خاص ( شما برای کارکردن با وردپرس به دانش اولیه خاصی نیاز ندارید )
- پویایی بسیار بالا + انعظاف پذیری بسار بالا در تمامی بخش ها
- دارای پنل کاربری و پنل مدیریت بسیار حرفه ای و قدرتمند
- راه اندازی، تعمیر و نگهداری بسیار ساده برای همه
- دارای کتابخانه پلاگین های وردپرس (رایگان) – دارای مخزن افزونه های وردپرسی
- سئوی اولیه بسیار بالا ، دارای امکاناتی برای سئوی اولیه سایت های وردپرسی
- دارای کتابخانه قالبهای وردپرس (رایگان) – مخزن دانلود قالب های وردپرس
- کاملا رایگان / بدون نیاز به پرداخت هزینه + کاملا اپن سورس (open source)
- قابل استفاده برای ساخت انواع وب سایت ها ( شخصی ، شرکتی ، آموزشی و… )
- دارای منابع آموزشی فارسی و لاتین بسیار زیاد ( در یادگیری وردپرس نگرانی نخواهید داشت )
- وردپرس شبکه (جهت راه اندازی سیستم وبلاگدهی با وردپرس)
- شخصیسازی قالبها، ابزارکها ، منو ها و فهرست ها از پنل مدیریت
- پشتیبانی از انواع فهرست ها و منو ها (فهرستهای آبشاری و کرکرهای)
- دارای بخش نظرات و دیدگاه ها با قابلیت مدیریت اسان و حرفه ای
- و…
موارد استفاده از وردپرس برای ساخت سایت :
در این بخش از مقاله وردپرس چیست می پردازیم به موارد استفاده از وردپرس ، شما برای طراحی سایت با وردپرس هیچ گونه محدودیتی ندارید ، و تقریبا با استفاده قالبیت های نظیر امکان طراحی قالب برای وردپرس ، (قالب های آماده و اختصاصی ) و افزونه های وردپرسی میتوانید هر نوع سایتی رو پیاده سازی کنید که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد …
- پیاده سازی انواع وبلاگ ها و یا سایت های شخصی
- پیاده سازی انواع وب سایت های اطلاع رسانی و خبری
- پیاده سازی وب سایت های عکاسی و گالری عکس
- پیاده سازی انواع وب سایت های فروشگاهی ( فروشگاه اینترنتی )
- پیاده سازی انواع وب سایت های پرسش و پاسخ
- پیاده سازی انواع وب سایت های اجتماعی (شبکه های اجتماعی)
- پیاده سازی انواع وب سایت های پزشکی (طراحی سایت های پزشکی)
- پیاده سازی انواع وب سایت های گردشگری و تور های گردشگری
- پیاده سازی انواع وب سایت های تبلیغاتی (سایت های خرید و فروش کالا و محصول)
- پیاده سازی سایت های آموزشی (مدارس ، دانشگاه ها و…)
- پیاده سازی سایت های مذهبی ( طراحی انواع سایت مذهبی با وردپرس)
- پیاده سازی انواع انجمن ها و تالار های گفتگو – ساخت انجمن با وردپرس
- پیاده سازی انواع سایت های فیلم و سریال با وردپرس
- پیاده سازی انواع وب سایت های سازمانی و شرکتی با وردپرس
- پیاده سازی انواع وب سایت های موزیک و آهنگ
- و…
سایر خدمات وردپرس پی سی وب :
پشنهاد میکنیم از سایر خدمات وردپرس پی سی وب نیز بازدید نمایید :
در صورتی که به سایر خدمات وردپرس هم نیاز داشته باشید همان طور که در بالا هم اشاره کردیم ، در حال حاظر تمامی خدمات وردپرس در پی سی وب ارائه می شود به این منظور اگر به خدمات طراحی سایت وردپرس نیاز دارید میتوانید به لینک ” خدمات طراحی سایت وردپرس ” مراجعه نمایید ، اگر به خدمات پشتیبانی سایت وردپرس نیاز دارید میتوانید به لینک ” پشتیبانی سایت وردپرس ” مراجعه نمایید و برای مشاهده سایر خدمات میتوانید به لینک های زیر مراجعه نمایید .
– خدمات و سرویس های وردپرس : جهت مشاهده خدمات وردپرس پی سی وب اینجا کلیک کنید .
– خدمات سئو سایت وردپرس : جهت مشاهده خدمات سئو و بهینه سازی وردپرس اینجا کلیک کنید.
– خدمات طراحی گرافیکی وردپرس : جهت مشاهده خدمات طراحی گرافیکی وردپرس اینجا کلیک کنید .
– لیست کامل خدمات طراحی قالب وردپرس : جهت مشاهده لیست کامل خدمات طراخی قالب وردپرس اینجا کلیک کنید .
امیدواریم توضیحات ارائه شده مفید واقع شود ، باتشکر / واحد اطلاع رسانی پی سی وب
سلام
من در حال تخقیق در مورد دو تا اسکریپت هستم ، میخواهم یک سایتی رو راه اندازی کنم ، اما نمیدونم وردپرس رو انتخاب کنم و یا جوملا ، هرکدومشون هم یکسری ویژگی هایی دارند ، به همین خاطر الان بین انتخاب جوملا و وردپرس موندم ، که البته این مقاله رو که خوندم تا حدودی ابهامات و مشکلاتم برطرف شد و بیشتر الان نظرم روی وردپرس هست . از بابت مقاله بسیار مفید و کاربردی تون تشکر میکنم و برایتان ازوی موفقیت و سربلندی رو دارم .
سلام
خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید واقع شده است . ما نیز برای شما ارزوی موفقیت و سربلندی را داریم .
سایتتون خیلی خوب طراحی شده مرسی
سلام
ممنون ، نظر لطف شماست .
سلام
مقاله خیلی کامل و جامعی بود ، ممنون از پی سی وب ، من یک سالی هست که با وردپرس آشنا شدم و میخواهم براساس این تجربه وردپرس رو معرفی کنم :
وردپرس بهترین اسکریپت کاملا رایگان برای طراحی سایت در دنیا هست که به نظرم کاملترین و بی نظیر ترین اسکریپتی هست که دنیا برای ساخت سایت میشه ازش نام برد . وردپرس خیلی ساده است ، اگر تا حالا اصلا سایت نداشته باشید و اصلا سایت ندونید چی هست در مدت نهایت ۳ ماه میتوانید یک سایت حرفه ای با کمترین هزینه داشته باشید .
وردپرس چندین هزار پلاگین داره که میشه گفت از نظر امکانات خیال شما راحت خواهد بود ، چرا که هر چیزی که بخواهید در ان وجود دارد .
از نظر امنیت وردپرس فوق العاده است ، و خیالتون از نظر امنیت هم میتونه راحت باشه .
از نظر سرعت ، سرعت لود وردپرس خیلی خوبه و میتونه در پیاده سازی یک سایت پرسرعت به شما کمک کنه .
قالب های زیادی رو داره : تنها اسکریپتی در دنیا هست که حداقل چند صد هزار قالب براش وجود دارد .
در هر حوزه که نیاز داشته باشید برای ان قالب وجود دارد و از نظر قالب شما اصلا مشکلی نخواهید داشت .
یادگیریش ساده : خیلی سریع میتوانید به دلیل سادگی وردپرس همه چیز اون رو یاد بگیرد .
خیلی سبک هست : وردپرس به صورت پایه نزدیک به ۱۰ مگابایت هست و با کمترین حجم میتوانید یک سایت راه اندازی کنید .
کاملا فارسی هست . خوبی وردپرس این هست که به صورت پیشفرض فارسی داره و نیازی نیست که خودتون رو درگیر مسائل فارسی سازی کنید .
و…
که به جرات میتوانم هزاران قابلیت خوب رو از وردپرس نام ببرم ، متاسفانه من از وردپرس قبلا اطلاعی نداشتم ولی خوب امروز خوشحالم که با وردپرس آشناشدم و یک سایت وردپرسی دارم .
اگر میخواهید یک سایت وردپرسی راه اندازی کنید به نظر من وردپرس برای هر کاری فوق العاده است .
امیدوارم این تجربه من برای کاربران شما هم مفید باشد .
باسلام و درود خدمت شما کاربر گرامی :
از این که وقت صرف کردید و تجربیات خودتون رو در اختیار کاربران ما قرار دادید متشکریم و خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید بوده است .
ممنون از توضیحات تون
منم
با نظر ایشون کاملا موافقم
سلام
مقاله خیلی خوب و جامعی بود ، اما لطفا اموزش های بیشتری رو در زمینه ودپرس قرار بدهید .
ممنون از سایتتون
باسلام و درود خدمت شما کاربر گرامی :
خوشحالیم که برای شما مفید واقع شده است . انشالله به مرور اموزش های بخش وردپرس در پی سی وب کاملتر خواهدشد .
از توجه شما سپاس گذاریم .
ممنون از توضیحات تون
بی صببرانه منتظر آموزش های بیشتر از شما هستیم
همچنین پیشاپیش سال نو رو هم تبریک بهتون میگم .